De Correspondent bestaat 30 september alweer twee jaar. En net als in het eerste jaar, is er ook afgelopen jaar ontzettend veel gebeurd.

Zo hebben we een groot aantal veelgevraagde nieuwe functies op de site geïntroduceerd: ​ en een heus

Ook hebben we er het afgelopen jaar maar liefst acht correspondenten bij gekregen (en hopen we er de komende weken nog een paar te introduceren).

En niet alleen dat: ook achter de schermen is De Correspondent een steeds drukkere bedoening - met nieuwe programmeurs, redactiemanagers en andere onmisbare steunpilaren.

Een sneak preview van De Correspondent van de Toekomst

Allemaal geweldige ontwikkelingen, die we dankzij jouw lidmaatschap hebben kunnen realiseren. Maar liever wil je natuurlijk weten: wat staat mij als lid nog allemaal te wachten? Hoe ziet de (nabije én verre) toekomst van De Correspondent eruit?

Die vraag wil ik op het Festival der Vooruitgang beantwoorden in een speciale sneak preview over ons platform. Zo zijn we bezig met het bouwen van dossiers (ja, we zoeken nog een spannendere naam) en denken we voorzichtig na over avonturen buiten Nederland. En er staan ook een paar spannende samenwerkingen op de planning, waarover ik je graag meer vertel.

Maar dat is nog niet alles!

De toekomst van het platform dat je nu leest, is natuurlijk niet de enige reden om naar het festival te komen. Want bij het thema Media & Beeldvorming is nog veel meer te beleven.

Zo neemt correspondent Nina Polak je, samen met mee in de wondere wereld van de Virtual Reality (VR). Changa zal laten zien hoe VR de journalistiek in de toekomst kan gaan veranderen én je kunt zelf ervaren hoe het is om door een virtuele wereld heen te lopen.

Daarnaast laat correspondent Dimitri Tokmetzis zien hoe games kunnen worden ingezet in de journalistiek van de toekomst en presenteert correspondent Jos de Putter de toekomst van de webdocumentaires, inclusief een bijzondere vertoning van die zijn verschenen op De Correspondent.

En alsof dat nog niet genoeg is, organiseren we ook nog een expositie van het mooiste beeld dat het afgelopen jaar op De Correspondent is verschenen - waarover beeldredacteur Sterre Sprengers je volgende week meer zal vertellen.

Mis het niet!

Heb je nog vragen over het Festival der Vooruitgang? Wil je meer weten over het Festival? Neem dan een kijkje op onze speciale festivalpagina. Daar vind je een overzicht van de sprekers, handige route-informatie en een antwoord op de veelgestelde vragen. Hier vind je de festivalpagina