Spring naar inhoud

Kijk nu op De Correspondent: Special Flight, een film die opnieuw actueel is

Staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Veiligheid & Justitie, VVD) wil het percentage uitgeprocedeerde asielzoekers dat wordt uitgezet verhogen. Nu lijkt slechts minder dan de helft - gedwongen of vrijwillig - te vertrekken.

Uit de Volkskrant:

‘De medewerkers van de Dienst Terugkeer en Vertrek (DT&V) krijgen dit jaar een nieuwe, door de Hogeschool Utrecht ontwikkelde gespreksmethode aangeleerd, ‘Werken in een gedwongen kader.’ Deze is gebaseerd op door de reclassering gebruikte gesprekstechnieken.’

Dat roept de vraag op: werken ‘strakkere gesprekstechnieken’ nu wel of niet? En, bestaat er überhaupt zoiets als ‘humane detentie’ of een ‘humaan terugkeerbeleid’?

Tot en met zondagavond is op De Correspondent de film Special Flight te zien. In samenwerking met Movies that Matter vertonen we deze vier jaar oude film, in een weekend dat het thema waar de film over gaat opnieuw actueel is.

Dijkhoff: uitzetten asielzoekers moet efficiënter De film is hier te bekijken, voorzien van een inleiding met expert/filmmaker Kees Vlaanderen, die ook beschikbaar is voor al jullie vragen
Journalist, gespecialiseerd in boerenprotesten