Spring naar inhoud

Correspondent Dimitri Tokmetzis wint De Loep voor beste online onderzoeksjournalistiek!

Twee jaar geleden werd De Loep, samen met De Tegel een van de belangrijkste prijzen voor onderzoeksjournalistiek in Nederland, uitgebreid met de categorie Digitaal. Alleen werd de prijs nog niet eerder uitgereikt. Tot dit jaar! En correspondent Dimitri Tokmetzis mag zich de trotse eerste winnaar noemen!

Dimitri won De Digitale Loep, uitgereikt door de Vereniging voor Onderzoeksjournalisten (VVOJ), voor zijn onderzoek naar wat zich allemaal afspeelt onder de motorkap van onze smartphone. Voor dat onderzoek volgde hij duizenden datasporen van in totaal 85 populaire apps en ontdekte zo hoe onze privé-gegevens via een complex, internationaal web van commerciële partijen de hele wereld overvliegen - met alle gevolgen voor onze privacy van dien.

Een eervolle vermelding was er ook voor correspondent Lynn Berger en gastcorrespondent Anoek Nuyens, die voor hun Dossier Staatsgeheimen genomineerd waren voor De Loep Aanmoedigingsprijs.

Hier vind je het verhaal van Dimitri Tokmetzis terug En hier vind je meer informatie over De Loep Hier vind je het Dossier Staatsgeheimen van Lynn Berger en Anoek Nuyens
Oprichter