Van het ontwerp van een museum kan ik vaak erg genieten. Een bouwwerk dat erop gericht is een dienend podium voor de kunsten te zijn. Een optimale ervaring om in alle rust het werk in je op te kunnen nemen. Maar toch is er ruis. Vaak raak ik snel afgeleid door de stemmen en geluiden om mij heen.

Ik kies daarmee bewust voor mijn eigen ruis, met rust als gevolg

Om dit tegen te gaan, doe ik bij binnenkomst in een museum mijn oordopjes in en kies ik vaak heel gericht muziek uit. Het creëert een vertrouwd ritme, waardoor ik me veel makkelijker laat verwonderen door het werk dat voor me staat. Ik kies daarmee bewust voor mijn eigen ruis, met rust als gevolg.

Een alternatieve audiotour

Afgelopen vrijdag lanceerde ik met een speciale avond in het Stedelijk mijn Een van mijn gasten op het podium was het muzikale duo Zij maken filmische, elektronische muziek van een zeer hoge kwaliteit. Het afgelopen jaar merkte ik dat ik bijzonder vaak juist hun muziek luister als ik me focus op creatief werk. Niet alleen tijdens het ontwerpen, ook als ik in een galerie of museum het werk van anderen bekijk.

Daarom heb ik Weval gevraagd voor jullie een alternatieve audiotour te maken. Een mix samengesteld uit hun eigen werk die volgens mij het best past bij een muzikale reis door het Stedelijk. Voor de liefhebbers: halverwege de mix vind je een nog niet eerder uitgebrachte track.

Hieronder de complete tracklist:

  • Out Of The Game
  • Somewhere
  • Something (live)
  • Gimme Some
  • Echoes (niet uitgebracht)
  • RA (Weval remix)
  • Thinking Of
  • Easier

Meer zien en horen? Bezoek dan gratis het museum

Kom vooral naar het Stedelijk. Tussen 6 en 19 februari kun je mijn tour in het lopen. De audiobegeleiding vind je op Soundcloud. Als je mijn naam (‘Harald Dunnink’) noemt bij de kassa, hoef je geen entree te betalen.

Loop met mij mee door het Stedelijk Museum Op uitnodiging van het Stedelijk Museum in Amsterdam mag ik je tijdens een speciale audiotour rondleiden langs ontwerpers en kunstenaars die mij persoonlijk raken. Het thema dat telkens terugkeert, zowel in mijn werk als tijdens de audiotour, is ‘rust’. Loop alvast een stukje met me mee. En lees aan het eind van de tour hoe je de werken gratis in het echt kunt zien. Bekijk hier mijn eerdere artikel Op Soundcloud vind je m’n complete audiotour De complete tour bestaat uit tien werken. Je vindt ze genummerd op de speciale plattegrond die je krijgt bij de ingang van het museum en je herkent ze aan het logo met mijn naam, vlak boven de plint. Wees gerust, we gaan kriskras het hele museum door. Veel plezier! Beluister de tour