Spring naar inhoud

Onderzoeksjournalistiek van De Correspondent genomineerd voor de European Press Prize

Vandaag werd bekend dat de verhalen van Luke Dale-Harris over de activiteiten van Rabobank in Roemenië zijn genomineerd voor de European Press Prize. Dit is een van de meest prestigieuze journalistieke prijzen die er zijn.

Er zijn 33 journalisten genomineerd voor vijf prijzen (The Investigative Reporting Award, The Distinguished Writing Award, The Commentator Award, The Innovation Award en The Special Award). Dale-Harris is genomineerd voor The Investigative Reporting Award, samen met ondermeer de onthullingen over het Zwiters bankgeheim (Swissleaks) en het schandaal rond de FIFA.

Juryvoorzitter Sir Harold Evans (voormalig hoofdredacteur The Sunday Times) buigt zich binnenkort met juryleden Sylvie Kauffmann (Le Monde), Yevgenia Albats (The New York Times), Juan Luis Cebrián (El País) en Jørgen Ejbøl (Jyllands-Posten) over de shortlist.

Op 14 april 2016 worden dan de winnende journalisten bekendgemaakt tijdens een ceremonie in Praag.

Voor De Correspondentis de nominatie een bevestiging van waar langdurig onderzoek en internationale samenwerking toe kunnen leiden.

Luke Dale-Harris werkte namelijk met een team van Roemeense journalisten ruim een jaar aan deze producties. Vanaf deze plaats dus: onze felicitaties aan Dale-Harris en zijn team!

Lees hier alle verhalen van Luke Dale-Harris in het Engels en Nederlands Lees hier mijn stuk over hoe deze verhalen tot stand kwamen
Journalist, gespecialiseerd in boerenprotesten