Spring naar inhoud

Gisteren was ik te gast bij radiozender FunX om te praten over Kim Kardashian

De afgelopen maanden schreef ik hier al regelmatig over het popculture icoon. Over de invloed van haar roem, haar mondiale aantrekkingskracht, haar briljante manier van zakendoen en het ontstaan van het schoonheidsideaal van de grote, strakke bil - waarin zij een grote rol speelt.

Met deze verhalen probeerde ik uit te zoeken hoe kan het dat deze ogenschijnlijk talentloze vrouw een imperium heeft opgebouwd rondom zichzelf en haar familie. Precies die zoektocht stond gisteren op FunX tijdens een uitzending van discussieprogramma CritiX ook centraal. Jongeren gingen in gesprek over de vraag ‘Zijn de Kardashians talentvolle zakenvrouwen?’ en presentatrice Jasmine Sendar probeerde het immense succes van Queen Kim te ontrafelen.

Je kunt die artikelen hieronder teruglezen en het interviewfragment of de hele aflevering van CritiX beluisteren.

Lees hier terug waarom Kim zo verdomd beroemd is Of wat Charles Darwin ons kan leren over de billen van Kim En waarom de grote, strakke bil nu ook in het Westen een schoonheidsideaal lijkt te worden Luister hier het interview met FunX terug Of de hele aflevering van Critix
Correspondent Emotie