Het meisje van een jaar of twaalf gaat neuken vanavond. Dat roept ze in ieder geval als rapper Lil’ Kleine het vraagt. Die had net zijn shirt uitgetrokken, waarna zij op de eerste rij begon te huilen.

Een paar meter naar achteren staat een man die twee koppen boven het publiek uitsteekt. Natte kringen in zijn blauwe blouse, bril beslagen. Met zijn linkerhand houdt hij de springende meisjes om zich heen op afstand, met zijn rechter veegt hij natte haarslierten over zijn kale kruin. Hij staat naast een tentstok waar een meisje in hangt. Ze filmt het optreden en kijkt af en toe omlaag als ze per ongeluk iemand in het gezicht trapt.

Als bij een tenniswedstrijd beweegt haar hoofd van links naar rechts; waar hij gaat, gaat zij

De man kan met gemak over het publiek heen kijken - op de eerste tien rijen staan alleen maar pubers - maar gaat toch steeds op zijn tenen staan om het meisje vooraan in de gaten te houden. Ze kijkt om, maakt met gestrekte hand langs haar keel het ‘kappen’-gebaar als hij lacht en zwaait.

Ze is inmiddels klaar met huilen en glimlacht zo breed dat zelfs haar ondertanden meedoen. Als bij een tenniswedstrijd beweegt haar hoofd van links naar rechts; waar hij gaat, gaat zij. Ze moest huilen om de blote borst en afgezakte broek van Kleine, maar Ronnie Flex is duidelijk haar favoriet. Ze kent bijna alle lyrics, maar daar waar Ronnie even improviseert krijst ze gewoon zo hard mogelijk richting haar held, de ogen dichtgeknepen, haar vuist in de lucht.

Vader is ondertussen geraakt door het meisje in de paal en heeft een paar stappen naar achteren gezet. Zijn meisje is nog maar moeilijk te zien; de eerste rijen kolken en deinen - en hij heeft zijn bril afgezet na de trap in zijn gezicht.

Terwijl zijn dochter zich vooraan omdraait om samen met haar vriendin een selfie te kunnen maken met springende Ronnie op de achtergrond, heeft vader zijn puberwerende arm omlaag gedaan. Hij laat de springende meisjes tegen zich op lopen. Soms duwt hij zelfs een beetje terug met zijn schouder, waarna hij achteromkijkt of het iemand opgevallen is.

Het meisje vooraan staat nog steeds met haar rug naar het podium toe. Vader staat mee te zingen. Breed grijnzend, misschien omdat zijn dochter even letterlijk uit zijn blikveld is verdwenen. Want hij heeft 1, 2, 3, 4 pillen gebruikt. En hij heeft 1, 2, 3, 4 bitches

Eerdere ontmoetingen op Paaspop:

Iemand die ik niet ken op Paaspop: Lief Deze week schrijf ik drie keer over een moment dat ik deelde met iemand die ik niet ken. Een ontmoeting die de betovering verbrak, of het ongrijpbare verklaarde. Vandaag de tweede van drie festivalontmoetingen vanaf Paaspop: met het stel dat dicht op elkaar zat. Lees de ontmoeting hier terug Iemand die ik niet ken op Paaspop: Hoedenplank Deze week schrijf ik drie keer over een moment dat ik deelde met iemand die ik niet ken. Een ontmoeting die de betovering verbrak, of het ongrijpbare verklaarde. Vandaag de eerste van drie festivalontmoetingen vanaf Paaspop: die met Hoedenplank. Lees de ontmoeting hier terug