Spring naar inhoud

ART THOUGHTZ: hilarische tips voor het atelierbezoek

In de Whitechapel Gallery in Londen is de tentoonstelling Electronic Superhighway te zien: een overzicht van vijftig jaar internetkunst in de breedste zin van het woord. Ik zag er een filmpje waar ik zo hard om moest lachen, dat ik het jullie niet wil onthouden.

ART THOUGHTZ is een serie YouTubefilmpjes waarin Hennessey Youngman (a.k.a. The Pharaoh Hennessy a.k.a. Mitt Romney’s drug dealer a.k.a. Mr. a.k.a.‘s; een alter ego van kunstenaar Jayson Musson) jonge kunstenaars tips geeft om succesvol te worden.

Er zijn afleveringen over curatoren, over hoe je het moet maken als zwarte kunstenaar en over poststructuralisme, maar het filmpje dat ik zag ging over atelierbezoek, een onderwerp waar ik een serie over maak.

Hennesseys tips zijn onder meer: zorg ervoor dat je je bezoekers altijd snacks aan kan bieden. Gummywormen bijvoorbeeld, of Adderall, als je bijzonder saai bent. Het is ook belangrijk om je atelierbezoekers niet op hun gemak te stellen. Door een exemplaar van Mein Kampf rond te laten slingeren bijvoorbeeld. Ten slotte: have mad shit on your walls. Veel kijkplezier!

YouTube
ART THOUGHTZ: The Studio Visit
Whitechapel Gallery: Electronic Superhighway (2016-1966)
Correspondent Beeldende kunst