Op De Correspondent verschijnen geregeld stukken over beeldende kunst, film, muziek, literatuur en games die je niet in de kranten leest: we delen geen sterren uit en volgen de cultuuragenda niet op de voet.

Wat je bij ons wel aantreft: stukken die uitgaan van geïnformeerde fascinatie, geschreven door bevlogen schrijvers. We zijn geïnteresseerd in de plaats die kunst in de wereld inneemt en in wat ze ons over die wereld vertelt. Ook bieden we ruimte voor het verdiepen van onderwerpen die veel andere media niet direct halen.

Kunst en cultuur leven dan ook niet in een reservaat op De Correspondent. Van de correspondent Conflict & Ontwikkeling die de symboliek achter de kunstcollectie van de Verenigde Naties tot de gastcorrespondent Prostitutie die in het Van Gogh Museum een tentoonstelling over ‘lichte zeden’ in het Parijs van de negentiende eeuw – cultuurstukken kunnen bij De Correspondent overal opduiken.

Dat maakt het voor de op kunst georiënteerde lezer soms wel lastig om verhalen terug te vinden, omdat ze nergens bij elkaar staan. Terug naar het ouderwetse cultuurkatern dus? Niet helemaal. Maar met het Cultuurberaad, een wekelijks gesprek over de staat van kunst en cultuur in de vorm van een nieuwsbrief, bieden we vanaf nu wel een overzicht.

Met het Cultuurberaad, een wekelijks gesprek over de staat van kunst en cultuur in de vorm van een nieuwsbrief, bieden we vanaf nu een overzicht

Wat lezen, onderzoeken en bekijken wij? Welke samenhang zien we tussen de artikelen? Wat zijn grote lijnen en terugkerende onderwerpen? En wat zeggen die over deze tijd? Het zijn vragen die we daar beantwoorden.

Ook zullen we verwijzen naar de beste artikelen die elders verschenen en bespreken we wekelijks iets wat de moeite waard is om voor achter je scherm vandaan te komen. We zullen om beurten het woord nemen en zijn ook benieuwd naar jullie vragen, tips en bijdragen.

Met het Cultuurberaad hopen we er zo aan bij te dragen dat onze stukken terechtkomen waar ze horen: in het hart van levendige discussies over kunst en cultuur.

Op de hoogte blijven van alle kunst en cultuur op De Correspondent? Binnenkort houden cultuurcorrespondenten Lynn Berger, Marian Cousijn en Nina Polak je met de wekelijkse nieuwsbrief ‘het Cultuurberaad’ op de hoogte van alles wat er op De Correspondent over kunst en cultuur verschijnt. Daarnaast tippen we boeken, films, tentoonstellingen en meer. Geef je hier op voor onze nieuwsbrief!