Spring naar inhoud

Wordt Shell een duurzaam energiebedrijf?

Over die vraag stemmen de aandeelhouders vandaag.

Het groene beleggerscollectief Follow This diende een resolutie in die van Shell vraagt alle winst vanaf nu in duurzame energie te investeren. Shell heeft de resolutie ontraden, omdat het niet verstandig zou zijn om vanaf nu alleen nog in nieuwe duurzame energie te investeren. Er is in de wereld nog te veel behoefte aan olie en gas, stelt Shell.

Het is met name spannend wat de grote pensioenfondsen vandaag gaan doen. Zij bezitten ongeveer een kwart van Shells aandelen en ze hebben de mond vol van duurzame investeringsstrategieën. Durven ze vandaag een vuist te maken?

Lees hieronder verder over Follow This. Ik ben vandaag bij de aandeelhoudersvergadering - volg me op Twitter voor updates.

Vandaag in Trouw: Shell veranderen met een aandeel in de hand (te lezen via Blendle). Lees in VN: Een journalist krijgt Shell niet duurzaam. Dan maar aandeelhouder. Lees bij FTM: Aandeelhouders: ‘Shell, word groen!’ Lees bij de NOS: Beleggers duwen fossiele bedrijven de groene kant op. Volg me op Twitter. Eerder op De Correspondent: Olie- en gasgigant Shell gaat een aparte business unit voor groene energie oprichten. Wil je mijn serie verhalen over Shell volgen? Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief, die ik gemiddeld eens in de tien dagen verstuur. Het FD houdt een liveblog bij van de aandeelhoudersvergadering.
Correspondent Democratie & Klimaat