Spring naar inhoud

De G7, de zeven rijkste industrielanden, willen een einde maken aan fossiele energiesubsidies

Dat zeiden leiders van Groot-Brittannië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan en de EU afgelopen vrijdag op een top in het Japanse Ise-Shima. Ik maak graag van de gelegenheid gebruik om ons recente verhaal over fossiele energiesubsidies nog eens onder de aandacht te brengen.

Een onderzoeker van het Overseas Development Institute, dat een lijvig rapport publiceerde over de subsidies voor de winning en het gebruik van fossiele brandstoffen, noemde de aangekondigde afschaffing tegenover The Guardian ‘historisch.’ De onderzoeker zei ook dat het van meer ambitie had getuigd als de G7-landen al binnen vijf jaar tot afschaffing zouden overgaan, in plaats van de nu genoemde tien jaar.

The Guardian: ‘G7 nations pledge to end fossil fuel subsidies by 2025’ Eerder op De Correspondent: het afschaffen van de subsidies voor fossiele brandstoffen is een van de effectiefste manieren om de wereldwijde uitstoot van CO2 terug te brengen Hier de verklaring van de G7-landen: ‘We remain committed to the elimination of inefficient fossil fuel subsidies and encourage all countries to do so by 2025’
Correspondent Democratie & Klimaat