Spring naar inhoud

Doe mee met deze leesclub over Afrikaanse politiek

Het is de derde keer dat The Washington Post hem organiseert: de African Politics Summer Reading Spectacular.

Waar het op neerkomt is simpel en leuk: een leesclub over Afrikaanse politiek. Je doet mee door deze zomer elke week een boek te lezen dat The Washington Post uitkiest. Vervolgens kun je erover met andere lezers en - dit maakt het bijzonder - met de auteur van het boek in gesprek gaan. (Je kunt je vragen stellen op Twitter via de hashtag #APSRS16.)

De leeslijst is inmiddels bekend, de boekenclub begint komende week officieel. Twaalf weken, dertien boeken. Met onderwerpen die uiteenlopen van sekswerkers in Afrika tot de rol van het Amerikaanse leger op het continent, tot de olie-industrie in Nigeria.

Ik ga zelf niet wekelijks meelezen, maar ga zeker cherrypicken in de lijst. Ik ben bijvoorbeeld benieuwd naar het boek van Tatiana Carayannis en Louisa Lombard over de Centraal-Afrikaanse Republiek - een stuk Afrika waar absurd weinig over geschreven wordt. En ik heb de enige roman op de lijst ook al besteld: Queen of Flowers and Pearls van Gabriella Ghermandi.

O, en ben je bang dat het je niet lukt elke week een boek te lezen? Lees dan even de tips van Peter Bregman in de Harvard Business Review. Want een non-fictieboek kun je een stuk sneller lezen dan een roman.

Hier vind je de boekenlijst en meer informatie over de leesclub Lees hier hoe je een boek per week leest
Correspondent Globalisering