Spring naar inhoud

Dit weekend proberen mensen aan niet-mensen een stem te geven – en jij kan meedoen

Het Parlement van de Dingen is de nieuwe voorstelling – of beter: gespreksvorm – van theatermaker Lotte van den Berg, gebaseerd op het gedachtegoed van de Franse filosoof Bruno Latour.

Latour introduceerde het idee van een parlement voor niet-mensen, opdat ook natuur, dieren, en objecten mee kunnen doen in het politieke debat. Hoe zo’n parlement er precies uit zou moeten zien, is een tweede.

Komend weekend, op 10, 11 en 12 juni, experimenteert Van den Berg ermee op het Java-eiland in Amsterdam. (Later deze maand doet ze dat ook nog in Poznań, Polen).

Het publiek wordt daarbij uitgenodigd deel te nemen aan een gesprek ‘vanuit het perspectief van de dingen.’ Een poging dus om, samen met bezoekers, concreet vorm te geven aan een abstracte filosofische theorie.

Wil je deelnemen aan dit gesprek? Meer informatie vind je op de website van Van den Berg.

Het Parlement van de Dingen. Foto: Michiel Cotterink.
Bezoek de website van Lotte van den Berg hier Het Parlement van de Dingen is onderdeel van het project ‘Europe by People.’ Meer informatie daarover vind je hier. Lees ook: Wat als een rivier rechten krijgt? Lees ook: Posthumanisme: wat is het? (En waarom zou je emancipatie van dingen willen?)
Correspondent Zorg