Spring naar inhoud

Woensdag interview ik een Braziliaanse protestband over (onder andere) de Spelen. Heb jij nog vragen?

Aanstaande woensdag staat de Braziliaanse muziekgroep O Rappa in de Melkweg. O Rappa is een boeiende band die al ruim twintig jaar bestaat en in Brazilië buitengewoon populair is met opzwepende protestmuziek die put uit onder meer reggae, rap, favelafunk, rock en samba. Ik zal ze tijdens hun bezoek aan Amsterdam interviewen over hun rijke muzikale invloeden en hun sociaal bewogen en maatschappijkritische teksten.

Terwijl de ogen van de wereld op de olympische sporters in Rio de Janeiro gericht zijn, vragen de bandleden van O Rappa tijdens hun huidige wereldtour namelijk aandacht voor het aanhoudende geweld in Rio, de uitsluiting van grote groepen armen en jongeren en andere grote sociale problemen in het land. Ik zal ze spreken over hun betrokkenheid bij sociale projecten, hun visie op de aanhoudende corruptie en problemen in Brazilië en de wijze waarop ze hun muziek ook als actiemiddel inzetten.

Het concert van O Rappa begint a.s. woensdagavond, 17 augustus, om 20.30 in de Melkweg in Amsterdam; de deuren gaan een uurtje eerder open. Mijn interview met de band verschijnt na afloop op De Correspondent.

Mocht je vast vragen voor ze hebben, laat het hieronder zeker weten!

Beluister hier muziek van O Rappa
Journalist, gespecialiseerd in populaire cultuur