Spring naar inhoud

Mooi hè, dat beeld bovenaan de thema’s?

Niet alleen inhoudelijk, maar ook visueel presenteren we iets nieuws. Ja ik geef toe, ik ben trots.

Die beeldvullende video bovenaan het thema ‘zelfverbetering’ is wel heel bijzonder. Daar presenteren we twee clips van de Britse kunstenaar Alan Warburton.

Met behulp van Microsoft Kinect registreerde hij de bewegingen van Russische danseres Anya Kravchenko. Vervolgens werden die data met behulp van de software Golaem Crowd omgezet tot een serie experimentele 3D-renders, die de mogelijkheden en beperkingen van groepssimulatiesoftware tonen. Het resultaat is een hele set aan wonderschone video’s in wit- en grijstonen, met een verontrustende ondertoon door de gesuggereerde uniformiteit van totaal geregisseerde mensenmassa’s.

Dit project ‘Primitives’ van Warburton bood een schitterendere verbeelding van het thema ‘zelfverbetering’,over de zoektocht en worsteling van gelukkig zijn in de prestatiemaatschappij.Als je wat langer naar de beelden blijft kijken, zie je dat de figuren mensen zijn. Het is echt bijzonder dat we zijn werk op deze manier op De Correspondent mogen publiceren.

Nog meer thema’s zijn al aangekondigd. En ik kan verklappen dat ook voor die thema’s geweldige beeldmakers bezig zijn.

Bekijk hier het thema ‘zelfverbetering’ (bij voorkeur op desktop, want op mobiel krijg je een still van de video te zien) Hier meer werk uit dit project ‘Primitives’ van Alan Warburton Lees hier een interessant interview met de kunstenaar
Front-end developer