Meneer Flens (volgens leerlingen tussen de 25 en 40 jaar oud) is in korte tijd een legende geworden op school. Leerlingen kunnen hem niet plaatsen: in zijn lessen kan hij heel streng zijn en een ijzeren discipline eisen, maar je moet ook niet gek opkijken als hij tijdens de examenstunt verkleed als cheerleader - met rokje en lippenstift - over het schoolplein huppelt.

Leerlingen lopen met hem weg.

Ik wil niet te veel verklappen, want Manou (16) probeerde meneer Flens deze week beter te leren kennen. Is het echt waar dat hij kinderen haat?

Meer luisteren?

Volg deze vier leerlingen een schooljaar lang. In de podcast ‘En NU luisteren!’ Benieuwd hoe het er nu écht aan toegaat op school? Vier leerlingen uit mijn mentorklas (5 vwo b) laten jullie een schooljaar lang meeluisteren in hun wereld. In hun podcast vertellen ze jullie alles over hun schoolleven, van toetsweken tot toekomstdromen. Luister de introductie hier terug Luisteren: Deze artistiek leider maakt van de schouwburg een buurthuis Eric de Vroedt is de nieuwe artistiek leider van Het Nationale Theater, waarin de Koninklijke Schouwburg, Het Nationale Toneel en het Theater aan het Spui gaan fuseren. Er gaat een nieuwe wind waaien in Den Haag. Het theater wordt politiek en de schouwburg moet een gemeenschapshuis worden, waar de adem van onze eigen tijd voelbaar is. Luister de podcast van Lex hier terug Podcast: Een goed gesprek over de woningmarkt Regelmatig hebben wij gesprekken over economie en politiek waarvan we achteraf denken: was dit niet ook een leuke podcast geweest? Nu zijn we die gesprekken gaan opnemen. Dit keer gaat het over de woningmarkt. Luister de podcast van Jesse en Rutger hier terug