Spring naar inhoud

Deze donderdag in Amsterdam: Nicholas Stern, prominent klimaat- en armoedewetenschapper

Collega Sanne Blauw en ik leren veel boeiende personen kennen tijdens ons armoedeproject. Een van hen: Nicholas Stern. We spraken deze Britse professor over Palanpur, een Indiaas dorpje waar Stern en andere economen al zo’n zestig jaar onderzoek doen. Daarover binnenkort meer in een ander artikel.

Stern is vooral bekend van zijn werk op het gebied van klimaat. Hij stond aan het hoofd van het gezaghebbende Stern Review on the Economics of Climate Change. Dit vuistdikke rapport uit 2006 bekeek de economische gevolgen van klimaatverandering. De conclusie was niet mild: als we nu geen actie ondernemen, zijn de gevolgen duur en gevaarlijk.

Deze donderdag geeft Stern een lezing in Amsterdam over het snijvlak tussen de twee belangrijke thema’s uit zijn werk: armoede bestrijden en klimaatverandering beheersen. Die zijn nauw met elkaar verweven, volgens hem. ‘Falen we op de een, dan falen we op de ander.’

Geïnteresseerd? De lezing vindt plaats op donderdag 15 september van 16.00 tot 17.30 uur in de aula van de Vrije Universiteit Amsterdam (De Boelelaan 1105). Toegang is gratis.

Hier vind je meer info over Sterns lezing. Op de hoogte blijven van mijn artikelen? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.
Correspondent Globalisering