Spring naar inhoud

Tip: een prachtig verhaal over China’s oprukkende woestijnen

Wist je dat bijna een vijfde van China woestijn is? Ik niet. En het wordt meer, door de opwarming van de aarde. In deze prachtige productie brengt The New York Times de gevolgen in beeld.

Gezinnen moeten verhuizen. Zandstormen treffen steden vaker. De overheid moet maatregelen nemen, maar doet dat maar half effectief.

Wat een prachtige foto’s maakte fotograaf Josh Haner voor dit verhaal! Alleen al de drone-opname aan het begin, of die van de krimpende oase in de woestijn - het is kunst.

En als je het verhaal hebt uitgelezen, krijg je twee vergelijkbare producties voorgeschoteld, over klimaatvluchtelingen in Amerika en het eiland Kiribati, dat gaat verdwijnen door de stijgende zeespiegel.

Het lot van de klimaatslachtoffers in deze verhalen wordt bijna té mooi in beeld gebracht.

Lees in The New York Times: Living in China’s Expanding Deserts Ook in The New York Times: A Remote Pacific Nation, Threatened by Rising Seas Eerder op De Correspondent: Deze twaalf verhalen laten zien hoe de klimaatcrisis zich wereldwijd afspeelt Meer lezen over onze toekomst op een planeet die steeds warmer wordt? Bekijk het thema Klimaatverandering Op de hoogte blijven van mijn artikelen? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief
Correspondent Democratie & Klimaat