Behalve docu’s, podcasts en artikelen nu ook: een speelfilm op De Correspondent (en wat voor een)

Door Donald Trumps plan voor een muur tussen de Verenigde Staten en Mexico (als het even kan betaald door de Mexicanen) werd de migratie tussen Latijns- en Noord-Amerika een belangrijk campagnethema.

Er was zoveel aandacht voor Trumps plan, dat de mensen die deze muur zou moeten tegenhouden algauw uit beeld raakten. Waren dat nu Mexicanen, of kwamen ze elders uit het continent? Waren het nu vooral werklustige mannen of minderjarigen?

Een aantal jaar terug verscheen een prachtige speelfilm die context geeft bij precies die vraag: La Jaula de Oro. Vanaf vrijdag tot en met zondag mogen we deze film vertonen, in het kader van onze maandelijkse samenwerking met filmfestival Movies that Matter.

Doorgaans selecteren we met hun documentaires, maar deze film is zo levensecht dat we er graag een uitzondering voor maken. Onze gastcorrespondent Mexico Jan-Albert Hootsen schrijft er een artikel bij en is beschikbaar om met jullie in gesprek te gaan over deze film en de materie die de film aansnijdt.

Bekijk hier vast de trailer voor de film La Jaula de Oro Lees hier een reportage terug die Jan-Albert Hootsen maakte over de jonge Wilfredo, die naar Amerika wil En lees vooral ook onze eigen Dick Wittenbergs kleine geschiedenis van het prikkeldraad terug
Correspondent Provinciale Staten