Beste,

Terwijl je deze nieuwsbrief leest, zit ik met een Safari in een lachwekkend klein opblaaszwembad op het balkon. Niet alleen om mijn 28ste verjaardag te vieren, maar ook om op adem te komen: de afgelopen weken waren druk en inspirerend.

Vorige week de jongen wiens reputatie als ‘treitervlogger’ hem vooruitsnelde, de jongen die intussen sterke documentaires maakt over probleemwijken. In het echt bleek hij niet alleen het tegenovergestelde van de etter waarvoor hij wordt uitgemaakt, door zijn persoonlijke groei zorgt hij ook voor empathie en begrip bij mensen die hem vorig jaar nog uitkotsten.

Verder ben ik nog steeds bezig met een die door hun brutale en open houding de tofste gesprekken met jongeren kunnen voeren. En het grote, tweedelige WOO HAH-portret komt eraan, waarin Thomas Heerma van Voss en ik uiteenzetten hoe het festival zo groot kon worden.

Verder zijn Saul van Stapele, Romanee Rodriguez, Thomas en ik bezig met een hiphoppodcast. Later meer, maar verwacht een eerste Grote Naam en gesprekken met artiesten zoals je ze niet eerder hoorde.

Afijn, het is warm en wie jarig is trakteert, dus ik hoop dat jullie genieten van deze acht muzikale cadeautjes.

  1. Allergrootsten Allertijden Killer Mike en El-P (samen Run The Jewels) gaven afgelopen weekend een wederom - superlatieven op superlatieven - show op het Best Kept Secret-festival. Gospeldienst, protestmars en euforie ineen. Ik schreef eerder al en hoe de activistische beweging die ze schiepen de artiesten Het hele optreden op Best Kept Secret is geregistreerd door 3voor12
  2. Muziekblog Pitchfork vatte het debuutalbum van SZA The long-awaited debut from the Jersey singer is an opulent, raw R&B album that constantly tests the borders of the genre. SZA’s deeply personal lens on modern romance gives these songs endless life.’ De enige vrouw uit het Top Dawg Entertainment-collectief bracht bijkans het mooiste album van 2017 tot nu toe uit: CTRL. Kendrick Lamar en Isaiah Rashad werkten mee aan een paar van de pareltjes op de plaat, waarop SZA zingt, rapt en haar dagboek - en wraakbrief - aan je voorlegt.
  3. Morgen verschijnt het nieuwe album van Volgens Schoolboy Q zijn beste werk tot nu toe. Staples: ‘En iemand die zo lelijk is heeft niks meer te verliezen, dus als hij het zegt zal hij wel gelijk hebben.’ Om de tijd tot morgen te overbruggen: Vince is niet alleen een begenadigd artiest, maar bijkans ook een gortdroge comedian. Vince Staples Reviews Every Fucking Thing.
  4. De zalvende stem van K1D en het tomeloze enthousiasme van Woodie Smalls: altijd een gouden combinatie. Op hun nieuwe track ‘Tokyo Drift,’ die ze deze week uitbrachten, bundelen ze hun krachten op een hypnotiserende zomerbeat.
  5. De officiële WOO HAH!-playlist. Hij is beschikbaar en en is zonder twijfel de beste manier om je voor te bereiden op het mooiste feest van het jaar, volgend weekend in Tilburg. Ook zeer de moeite als je geen kaartje hebt bemachtigd.
  6. Als aanvulling op die playlist komt in de volgende nieuwsbrief een lijst van aanraders. Hiphop In Je Smoel van vijf relatief onbekende artiesten die het met de kleine lettertjes op de poster moesten doen, maar desondanks niet te missen zijn.
  7. Dit cadeautje is een tip: het is geen ramp als je de Tupac-film All Eyez On Me mist. De biopic houdt het midden tussen een goedkope telenovela en historisch incorrecte slapstick. Pac huilt vanuit de hemel (of zijn schuilplaats) om de acteur die Snoop Dogg vertolkt, maar zo weinig op de echte leek, dat ze hem in zijn scènes zinnen van Snoop lieten playbacken. Echt.
  8. Vanavond wordt op Viceland een documentaire uitgezonden over hiphop in Atlanta. Onder meer Migos, Lil Yachty, Young Thug en Killer Mike leiden je rond door de broeierige stad die ook bekendstaat als ‘Black Hollywood.’ Ze laten je zien hoe de stad uitgroeide van koploper in de burgerrechtenstrijd tot creatieve broedplaats voor een paar van de toonaangevendste artiesten.

Tot de volgende!

Mijn zoektocht volgen? Als correspondent Vooroordelen wil ik rellen tegen journalistieke conventies die bepalen welke mensen wel of niet een podium verdienen. Schrijf je hier in voor mijn wekelijkse mail