De Correspondent wint een prijs en een eervolle vermelding bij de Seks & Mediaprijs

De Seks & Media-prijs, een initiatief van de NWS (Nederlandse Wetenschappelijke vereniging voor Seksuologie), werd vandaag uitgereikt aan onze gastcorrespondent prostitutie, Marijn Heemskerk.

Haar project op De Correspondent is een schoolvoorbeeld van hoe wij graag te werk gaan. Ze begon met een grote en intrigerende vraag - of prostitutie ooit een ‘normaal beroep’ zal worden.

Ze onderzocht deze met de hulp van jullie, onze leden, die over een schat aan kennis en overtuigingen over dit onderwerp bleken te beschikken. Van een accountant die veel sekswerkers als klant had tot een aantal mensenhandelactivisten en van prostituees tot prostituanten.

Marijn heeft een achtergrond in de advocatuur en maakte vorig jaar de moedige overstap naar de (freelance) journalistiek. Ze is met de precisie van een advocaat en de hartstocht van een journalist te werk gegaan en heeft werkelijk iedereen die zich bezighoudt met het debat over prostitutie gesproken. Daarvan getuigt een rijk dossier aan stukken.

Het artikel waarmee ze de prijs won was het slotstuk van haar reeks, getiteld ‘Sekswerker is nog geen normaal beroep, en dat is maar goed ook’. In dit artikel laat ze zien wat ze van haar zoektocht geleerd heeft en komt ze terug op een aantal aannames waarmee ze aan haar zoektocht begon.

De prijs die ze hiervoor gekregen heeft - een geldbedrag van 1.000 euro - is haar na al dit harde werk dan ook enorm gegund!

Alsof een prijs nog niet genoeg is, werd ook onze gastcorrespondent Seksualiteit Daan Borrel in het zonnetje gezet. Ze ontving een oorkonde met lof voor haar originele zoektocht naar een beter gesprek - in de media, in bed en in de kroeg - over seks.

Die zoektocht is nog niet helemaal klaar, half december volgt een bijzonder slotartikel.

Marijn en Daan, vanaf deze plaats: van harte gefeliciteerd!

Marijn Heemskerk (l) en Daan Borrel (r) samen op de foto
Marijn Heemskerk (l) en Daan Borrel (r) samen op de foto
Lees hier het slotverhaal van de reeks van Marijn Heemskerk Lees hier alle verhalen van Daan Borrel op een rij
Correspondent Provinciale Staten
Karel Smouter