Wie deze boekenclub meeleest, weet al: Nathan Hill is een Amerikaans schrijver met een droomdebuut. Hij werd geboren in Iowa, groeide op in het Midwesten van Amerika. Vertrok naar New York, leek even succesvol auteur te kunnen worden, maar verloor zijn laptop met daarop al zijn verhalen, verzandde naar eigen zeggen in een gameverslaving - en werd toen universitair docent.

Tien jaar lang werkte hij in stilte door aan zijn roman. De nix werd een groot, onmiddellijk succes - het debuut is sinds augustus al in meer dan twintig talen vertaald.

Daarom ben ik extra vereerd dat hij de tijd wil nemen om in gesprek te gaan met de leden van De Correspondent. Wat willen jullie van Nathan Hill weten?

De nieuwe John Irving. De nieuwe Charles Dickens. Dit is ons Boek van de Maand De overeenkomsten met Donald Trump zijn opvallend. De satire over modern Amerika beangstigend. De ambitieuze opzet en schrijfstijl om in je handjes te knijpen. Ik presenteer ons Boek van de Maand: De nix, van Nathan Hill. Lees hier waarom we deze maand De nix lezen Om je te helpen met lezen: tien vragen over De nix, ons Boek van de Maand Een politiek boek van een voormalig journalist die vergeleken wordt met John Irving. Dat en meer lees je in dit stuk over ons Boekenclubboek: De nix van Nathan Hill. Lees de tien vragen hier terug Dit is de boekenclub van De Correspondent in dertien veelgestelde vragen De veellezer klaagt dat hij hoogstens één roman per week leest. De weiniglezer klaagt dat hij alleen nog maar op vakantie leest. Voor beide groepen ben ik de leesclub van De Correspondent begonnen. Ruim 2.700 lezers werden al lid. Lees je mee? Lees hier wat de boekenclub is