Spring naar inhoud

De Correspondent is tweemaal genomineerd voor de Nationale Prijs voor Onderwijsjournalistiek

Fijne mail in mijn inbox vanochtend: voor mijn stuk over Onderwijs2032 - dat een van de grootste onderwijsvernieuwingen van het jaar had moeten zijn - ben ik genomineerd voor de Nationale Prijs voor Onderwijsjournalistiek. Ook collega-journalist Anja Vink werd genomineerd voor een stuk dat zij schreef voor De Correspondent. Dat stuk ging over problemen met vmbo-examens.

Overige genomineerden zijn Laura van Baars (Trouw), Floor Bal (Ad Valvas), Ronald Buitelaar (VersBeton), Joëlle Poortvliet en Robert Sikkes (als duo voor het Onderwijsblad) en Robert Sikkes (in zijn eentje voor het Onderwijsblad).

Alle genomineerde stukken zijn via de links hieronder terug te lezen.

Laura van Baars schreef dit stuk over het (dubbele) einde van het Haagse Aloysius College Floor Bal schreef dit stuk over cijferinflatie van masterscripties Ronald Buitelaar schreef dit stuk over de mislukte plannen van twee grote mbo-instellingen Joëlle Poortvliet en Robert Sikkes schreven dit stuk over de keerzijde van een betere doorstroom in het basisonderwijs Robert Sikkes schreef dit stuk over de 3.000 extra banen die staatssecretaris Dekker beloofde, en die er niet kwamen Anja Vink schreef dit stuk over wat er mis is met het vmbo-examen Ik schreef dit stuk over Onderwijs2032, de nationale onderwijsbrainstorm die tot een nieuw curriculum zou moeten leiden
Correspondent Onderwijs