Het voelt als gisteren dat we ons crowdfundingdoel van 15.000 leden haalden. Dat was in maart 2013. Vijf maanden later verscheen op De Correspondent. Ongeveer 20.228 leden ontvingen dat stuk in hun inbox.

Nu, ruim drie jaar later, is ons platform voor onafhankelijke en advertentievrije journalistiek meer dan verdubbeld: naar de mijlpaal van 50.000 leden. Een aantal waar we alleen in onze wildste dromen op konden hopen.

Reden genoeg voor een klein feestje op de redactie én een perfect moment om jullie, onze leden, heel erg te bedanken voor jullie steun, loyaliteit en bijdragen aan onze journalistiek - zowel financieel als inhoudelijk. Zonder jullie hadden we niet bestaan. In een tijd waarin wantrouwen jegens ‘de media’ wijdverbreid en groeiende is, beseffen wij des te meer hoe bijzonder dat is. Jullie houden ons écht onafhankelijk - van adverteerders, van Facebook, van de status quo. En omdat jullie met steeds méér zijn, maken jullie steeds diepgravender onderzoek mogelijk.

Rest slechts nog die ene prangende vraag: hoeveel is 50.000 eigenlijk? Ik vroeg het onze eigen Daan Windhorst en Ivo van Aart:

YouTube