Spring naar inhoud

Zach Blas komt een masterclass geven in Amsterdam, en daar kan je bij zijn

Twee jaar geleden interviewde ik de Amerikaanse kunstenaar en schrijver Zach Blas. Zijn werk (je kan hem kennen van de opvallende maskers die hij heeft gemaakt) gaat onder meer over surveillance, en laat zien dat dit aan veel meer raakt dan onze privacy alleen.

Surveillance, schreef ik in mijn stuk over Blas, gaat ook over de uitsluiting van kwetsbare groepen en minderheden; over vergissingen met potentieel verstrekkende gevolgen; over sociale status en de illusie dat meten ook altijd weten is. Zijn werk is visueel aansprekend en theoretisch onderlegd, en zijn werkwijze is ook interessant: zijn kunst komt grotendeels tot stand in workshops.

Blas komt een masterclass geven in Amsterdam, in het kader van het Sonic Acts Festival. Op 27 februari geeft hij een lezing en leidt hij een seminar in de Rijksacademie. Het programma klinkt veelbelovend: biometrie en opaciteit komen aan bod, en ook ‘real and imagined alternatives to the internet.’ Er is plaats voor 20 deelnemers, en je hebt nog een dag om je aan te melden (deadline: 10 februari).

Meer informatie over de masterclass vind je op de website van Sonic Acts Lees mijn interview met Zach Blas hier terug: Kunstenaar Zach Blas laat zien dat surveillance meer op het spel zet dan alleen onze privacy Blas’ werk is nu ook te zien op de Sonic Acts Exhibition. Meer informatie vind je hier
Zach Blas, Facial Weaponization Suite: Mask – November 20, 2013, New York, NY. Foto: Christopher O’Leary
Correspondent Zorg