Wordt Amerika een autocratie? Zondag praat ik erover in Amsterdam. Kom ook!

‘Ik weet niet of mijn kinderen zich veel zullen herinneren van het Amerika zoals ik het ken. Ik probeerde ze dat Amerika te leren kennen zolang ik kon. Zodat ze het verschil zouden zien tussen een gebrekkige democratie en een land dat is opgehouden democratisch te zijn.’

Dat schreef ik in mijn vorige verhaal voor De Correspondent. Mijn zorgen nemen alleen maar toe. Wordt Amerika een autocratie? En Donald Trump een autocraat?

Dit zijn de spannende vragen waar ik me deze zondag over buig in debatcentrum De Balie. Ik houd daar een lezing en praat daarna met meerdere experts.

Jarenlang deed ik onderzoek naar autoritaire leiders. Donald Trump voldoet deels aan het stereotype dat ik in post-Sovjetlanden tegenkwam. Dus is het hoog tijd in te gaan op vragen als: Hoe werkt een autocratie? Wat doet een autocratie met zijn inwoners? En vooral: hoe bescherm je jezelf en de mensen om je heen?

Komt allen, deze zondag. De avond, die helemaal in het Engels is, begint om 20 uur en is georganiseerd door De Balie, Lebowski Publishers en #Resist1902. Er is een livestream.

Hier lees je meer over mijn avond in De Balie Lees hier mijn vorige verhaal terug Vind hier deze zondag de livestream
Journalist en antropoloog
Sarah Kendzior