Spring naar inhoud

Er is een nieuwe wietwet aangenomen. Kom dus meepraten over de toekomst van ons wietbeleid

De nieuwe wietwet is aangenomen door de Tweede Kamer. Mocht de Eerste Kamer deze wet ook aannemen, dan is Nederland het eerste land in Europa dat zowel de teelt als de verkoop van cannabis gereguleerd heeft.

Maar zelfs als de politiek haar werk heeft gedaan, staan de puntjes van de nieuwe regels nog niet op de i. Er valt nog genoeg te bespreken over de toekomst van het coffeeshopbeleid, en dat gaan we doen met een aantal interessante deelnemers aan dit debat, in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam.

Op 3 maart hou ik met de Stichting Legalize en het Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod namelijk een avond over de toekomst van ons drugsbeleid. De aanleiding is De Regulator, een tool die we hebben ontwikkeld om mensen inzicht te geven in waar ze staan in het debat.

Op deze vrijdagavond komt ook D66-Tweede Kamerlid Vera Bergkamp, die de net aangenomen wietwet heeft ingediend. Michael Schaap - van VPRO-programma ‘de Hokjesman’ - presenteert de avond.

Zelf hou ik samen met Tom Blickman van Transnational Institute een presentatie over hoe de rest van de wereld cannabis reguleert. Afsluitend is er een debat over de uitdagingen voor de toekomst met o.a. Michiel van Nispen, Tweede Kamerlid voor de SP, Doede de Jong, wietteler en Maurice Veldman, advocaat gespecialiseerd in cannabiszaken en Lisa Lankes, coffeeshophouder uit Eindhoven. Het publiek wordt uitgenodigd om mee te praten.

De toegang is gratis, aanmelden kan op de site van Pakhuis de Zwijger, hopelijk zie ik jullie dan!

Lees hier alles over de avond Lees hier meer over De Regulator Lees hier meer over de nieuwe wietwet
Journalist