Hoe voorkom je dat minderheden worden gemarginaliseerd en uitgesloten? Moeten we op school niet veel meer aandacht besteden aan en welke lesmethodes en toevoegingen aan het curriculum zijn daar dan voor nodig? En als we het hebben over terrorismebestrijding, moeten we daar het bestrijden van opkomende exteem-rechtse groeperingen dan ook in meenemen?

Over die vragen en nog veel meer gaan we in gesprek tijdens het verkiezingsdebat van aanstaande zaterdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in het Rotterdamse debatcentrum Arminius.

De 850.000 jongeren die dit jaar voor het eerst mogen stemmen, zijn samen goed voor minstens tien zetels. Concrete Blossom, georganiseerd door cultureel ondernemer en is er voor hen: de generatie jongvolwassenen die nu politiek bewust wordt. Vooral biculturele millennials zijn in toenemende mate politiek actief en zetten zich af tegen xenofobie en institutioneel racisme.

Vimeo

Dit is waar Concrete Blossom voor staat

De deelnemers aan het debat zijn lijsttrekker Sylvana Simons (Artikel 1) en kandidaat-kamerleden Sadet Karabulut (SP), llias Mahtab (Groen Links), Don Ceder (Christen Unie), Amma Asante (PvdA) en Mpanzu Bamenga (D66).

Ze worden gedaagd voor een tribunaal, bestaande uit biculturele millennials Che Brandes Tuka en Simone Zeefuik. De introductie wordt verzorgd door antropoloog en en gespreksleiding is in handen van Malique Mohamud zelf.

Meer informatie over de avond vind je Kijken en denken jullie mee?

Het debat is inmiddels geweest, maar wel op video vastgelegd:

Vimeo

Kijk de avond hier terug.