Podcast: Hoe een doorgeslagen overheidsbureaucratie van onschuldige burgers slachtoffers maakt

Als journalist schrijf je soms over zaken waar je simpelweg woedend van wordt. Jesse ontdekte in de afgelopen maanden steeds meer manieren waarop de overheid onschuldige burgers in geldproblemen brengt, met boete op boete op boete. We hebben het erover in deze editie van DeRudi & Freddie Show.

Luisteraars! Ja, het was allemaal een beetje schraal de laatste tijd. Dat had weer alles te maken met Rutger, die zich de laatste weken nogal veel in het buitenland begeeft, om de vertalingen van zijn boekte promoten. Hoog tijd, kortom, om even bij te praten.

Onderwerpen die voorbijkomen:

  • De buitenlandse avonturen van Rutger. Hoe is dat nou, spreken op de TED der TED’s?
  • Een dertig minuten durende rant van Jesse over boetes voor onverzekerde voertuigen.
  • Wat je kan overkomen als een auto of motor die al is gesloopt nog wel staat geregistreerd.
  • Waarom er veel betere Kamervragen moeten worden gesteld over deze kwestie.
  • Het verhaal achter VVD-partijvoorzitter Henry Keizer - deugt die man nou, of niet?
  • De tenenkrommende ‘he said, she said-journalistiek’ over #keizergate.

Meer lezen?

Dit verhaal heb je gratis gelezen, maar het maken van dit verhaal kost tijd en geld. Steun ons en maak meer verhalen mogelijk voorbij de waan van de dag.

Al vanaf het begin worden we gefinancierd door onze leden en zijn we volledig advertentievrij en onafhankelijk. We maken diepgravende, verbindende en optimistische verhalen die inzicht geven in hoe de wereld werkt. Zodat je niet alleen begrijpt wat er gebeurt, maar ook waarom het gebeurt.

Juist nu in tijden van toenemende onzekerheid en wantrouwen is er grote behoefte aan verhalen die voorbij de waan van de dag gaan. Verhalen die verdieping en verbinding brengen. Verhalen niet gericht op het sensationele, maar op het fundamentele. Dankzij onze leden kunnen wij verhalen blijven maken voor zoveel mogelijk mensen. Word ook lid!

Publicatie Menu

Menu met opties zoals; het afspelen van audio, delen en opslaan