Nog een prijs voor de Correspondentdocumentaire Greetings from Aleppo

Greetings from Aleppo is de opvolger van de meest gelauwerde film van alle webdocs die exclusief voor De Correspondent zijn geproduceerd: 9 Dagen - vanuit mijn keukenraam in Aleppo, gemaakt door Issa Touma, Floor van der Meulen en Thomas Vroege. 9 Dagen werd in november 2016 onderscheiden met de European Film Award voor beste korte film, zeg maar de Europese Oscar.

Greetings from Aleppo werd eind 2016 gepubliceerd. Het is het verslag van de terugkeer van fotograaf Issa Touma naar zijn stad Aleppo. We zien hoe hij zijn moeder, vrienden en studenten bezoekt, hoe iedereen probeert te overleven. Zelf vind ik de ontmoeting met een maniakaal schilderende vriend, die al zijn schilderijen opstapelt in kasten, erg aangrijpend.

De film is vorige week in het Italiaanse Riccione onderscheiden met de DIG Award (prijs voor beste korte film). De film was genomineerd samen met onder meer Oscarwinnaar Gun Nation.

De DIG Awards worden jaarlijks toegekend aan de beste onderzoeksjournalistieke producties en videoreportages. De prijs werd door juryvoorzitter was Jeremy Scahill, één van de oprichters van het Amerikaanse journalistieke onderzoeksplatform The Intercept, uitgereikt aan Floor van der Meulen en Thomas Vroege. Issa Touma is momenteel weer in Aleppo.

De Dig Award is het zoveelste bewijs van waardering voor de webdocs van De Correspondent. We doen ons best het goede werk voort te zetten!

Bekijk hier Greetings from Aleppo
Correspondent Webdocumentaires
Jos de Putter