Beste,

Het gaat bijna beginnen: volgende week vlieg ik met een team van maar liefst zes gloednieuwe tv-collega’s naar Bosnië-Herzegovina, om de eerste aflevering op te nemen van de

We reizen naar Mostar, om de verhalen aan beide kanten van de beroemde ‘Stari Most’-brug te vertellen. Aan de oostkant wonen Bosniakken (Bosnische moslims), aan de westkant Kroaten. In de oorlog van 1993 werd de brug verwoest - en de twee strijdende partijen volledig gescheiden. Tegenwoordig is de brug weer in volle glorie hersteld. Maar of dat betekent dat de Bosniakken en Kroaten de brug nu oversteken? Dat gaan we uitzoeken.

Bij de KRO-NCRV zijn de researchers druk bezig met de voorbereiding: het vinden van de juiste personen om het verhaal te vertellen. Dat ziet er ongeveer zo uit.

In het kantoor van de KRO-NCRV zetten de researchers de verschillende afspraken op een rij
Vergadering met het hele team over de eerste aflevering van De Brug

Tv maken is écht andere koek dan schrijven, dat merk ik wel direct. De (journalistieke) taken zijn veel meer verdeeld, het schema ligt duidelijker vast, ik moet iets op mijn gezicht kwasten dat blot-poeder heet en ik leer het ene na het andere nieuwe woord. Leer mij bumpers,leaders en beauties kennen.

Over twee weken vertel ik jullie veel meer over wat we in Mostar aantroffen (als ik dan niet bezweken ben onder de tropische temperaturen daar).

De mooiste dingen die ik de afgelopen week las en hoorde.

Voor wie Deens leest...

Een van mijn meest gelezen artikelen - - is nu vertaald in het Deens! Inclusief luisterversie en mooie nieuwe illustraties. Erg vreemd, om je eigen tekst in een taal te zien die je niet spreekt. Voor wie wél Deens leest, of Deense vrienden heeft:

Illustratie: Ollanski / Zetland.

Tot slot...

... heb ik héél hard gelachen om de reclamespot die het Japanse ministerie van Buitenlandse Zaken deze maand maakte om de (de SDG’s) te promoten. Het filmpje is een variant op van de Japanse comedian Kosaka Daimaoh. De originele titel - Pen-Pineapple-Apple-Pen, oftewel PPAP - is door de Japanse ambtenaren omgedoopt in VN-lingo: PPAP staat nu voor Public Private Action for Partnerships. Heerlijk!

YouTube
Dit is hoe het Japanse ministerie van Buitenlandse Zaken reclame maakt voor de SDG’s.
Wil je deze updates liever in je inbox? Dat kan! Schrijf je in en ik houd je tweewekelijks op de hoogte van alles wat ik schrijf, lees, zie en hoor over migratie en ontwikkeling. Meld je hier aan