Beste,

Na een korte zomerstop hebben Alexander Klöpping en ik een nieuwe Podcast over Media opgenomen. We praten onder andere over Virtual Reality-games voor groepen, selfie-drones, cryptovaluta en hoe we nóg meer naar schermpjes kunnen kijken.

Het concept van onze podcast is vrij simpel: we praten over media en technologie alsof we in de kroeg zitten. Na een korte (en vroege) zomerstop zijn we weer terug. Nu eens niet met een gast, maar met z’n tweetjes.

Luister naar Een Podcast over Media (1 uur) Je kunt de podcast ook in je favoriete podcastapp vinden. Beluister de podcast bij podcastnetwerk Dag en Nacht Media

Wat we bespraken

Voor wie geen tijd heeft om een uur te luisteren, hier kort de onderwerpen die we bespraken:

  • Virtual reality-groepsgame (0.30 min.). Onlangs vochten Alexander en ik zij-aan-zij tegen een zombieleger. Met een laptop op de rug, Playstation-geweer in de hand, een Oculus Rift en bewegingssensoren op de neus. In realiseerden we ons: dit is de toekomst van gamen. Want toen we de brillen afdeden, waren we voor ons gevoel echt even van de wereld geweest.
YouTube
Reportage van de VR Arcade door technologiemagazine Tweakers


  • Meer mediatijd (8.30 min.). Door de opkomst van augmented reality gaan we doorbrengen.
  • Selfie-drones (15.40 min.). Alexander heeft een ‘selfie-drone’ gekocht. Je kunt hem met gebaren besturen, bijvoorbeeld om vanuit de lucht foto’s te laten nemen. Formaat: zo groot als een iPhone. Kosten: 600 euro. Als het aan de dronebedrijven ligt, zweven er binnenkort drones boven groepen toeristen. Zie hier een instructievideo:
YouTube
Demonstratievideo van de Spark


  • De praatpalen zijn weg!(24.00 min.) 😳 . Dit had ik even gemist. Een gesprek over de waan van de dag en de ‘kokette luddiet.’
  • Ethereum (35.35 min.). We bespraken de Ether-boom, de cryptovaluta waar veel speculanten rijk mee zijn geworden afgelopen maanden. De echt interessante toepassingen van Ethereum moeten nog komen, bleek. Zo zouden we op basis van de technologie (de blockchain) achter Ethereum een gedecentraliseerde Airbnb of Uber kunnen bouwen. Hier over hoe de blockchain van Ethereum werkt. Toch vooral geïnteresseerd in de valutakant? Lees voor de lange termijn, van een durfkapitalist die gespecialiseerd is in crypto.

Volgende week weer een uitgebreide Medianieuwsbrief, veel dank voor het lezen en tot dan!

Ernst-Jan

Innovatie in de media volgen? Luister dan elke vrijdag naar mijn Podcast over Media. Samen met Alexander Klöpping bespreek ik de interessantste artikelen over nieuwe ontwikkelingen en plannen in de mediawereld.

Abonneer je via mediapodcast.nl