Beste,

Een korte nieuwsbrief dit keer, want ik ben een paar dagen vrij. Deze drie dingen wilde ik graag nu vast met je delen:

Een nieuwe aflevering van de Rudi & Freddie Show, waarin Rutger Bregman en ik praten over over doemdenken, ecomodernisme en leven binnen de planetaire grenzen.

Een interview uit Down To Earth, het platform voor groene journalistiek van Milieudefensie. Annemarie Opmeer interviewde mij Vooral relevant, hoop ik, voor mensen die actief zijn in de klimaatbeweging.

Een mooi artikel van Naomi Klein, die beschrijft hoe de inwoners van Puerto Rico, na de ravage die orkanen Irma en Maria aanrichtten, een samenleving proberen op te bouwen die duurzamer én democratischer is.

Dit laatste verhaal is ook voor Nederland belangrijk. We moeten er goed op letten dat de overschakeling naar duurzaamheid niet de exclusieve hobby wordt van bobo’s uit progressief zakenleven en de Haagse polder, die van bovenaf gaan plannen hoe ons land groener moet worden. Dan laten we een kans schieten: om de samenleving niet alleen groener, maar ook democratischer te maken.

Tot de volgende,

Jelmer

Wil je dit onderwerp volgen? Als correspondent Klimaat & Energie onderzoek ik de oorzaken van de klimaatcrisis en onze toekomst op een steeds warmere aarde. Blijf op de hoogte via mijn wekelijkse mail