Na de zware aardbeving van maandag kun je hier meer lezen over de situatie in Groningen

De zwaarste aardbeving in jaren trof maandag de provincie Groningen. Wat betekenen de bevingen voor de provincie? En wat doet de politiek om de gaswinning te stoppen?

Via onderstaande verhalen kun je je bijlezen. En kom je te weten wat er maandag precies gebeurde, waarom sommige politieke partijen willen ingrijpen en andere niet, wat de financiële belangen zijn van de schade-afhandelaars en hoe lastig het is het aantal bevingen omlaag te brengen.

Deel vooral ook inzichtgevende verhalen die jullie tegenkwamen!

Dagblad van het Noorden zette op een rijtje: wat je moet weten over de zware aardbeving van afgelopen maandag Dagblad van het Noorden maakte ook een speciale site over ‘Het Verdwenen Groningen,’ waar in kaart is gebracht hoe de provincie is getroffen De Raad van State eiste in november 2017 van het kabinet dat het beter uitlegt waarom de gaswinning nog doorgaat Wat is eigenlijk de inzet van verschillende politieke partijen over de gaswinning? Onderzoeksplatform Follow the Money zocht uit welke financiële belangen gemoeid zijn met de gaswinning en de afhandeling van de bevingschade in Groningen We hebben minder grip op de bevingen in Groningen dan gedacht, legt deze professor in de geodynamica uit in NRC Handelsblad
Correspondent Klimaat & Energie