In de vierenhalf jaar dat De Correspondent bestaat, hebben we ruim gepubliceerd. Omdat we in onze journalistiek voorbij de waan van de dag gaan, zijn veel van die artikelen, podcasts en documentaires nog steeds relevant.

Met andere woorden: we hebben een enorme schatkamer vol journalistiek die je helpt de wereld om je heen te begrijpen.

Alleen: hoe zorgen we ervoor dat onze schatten goed te vinden zijn? Daarvoor hadden we al een zoekfunctie en de - waarin we belangrijke onderzoeken samenvatten.

En vandaag voegen we daar Collecties aan toe. Een functie waarmee het voor jou als lid nóg makkelijker wordt om relevante verhalen (opnieuw) te ontdekken.

1. (Her)ontdek relevante verhalen

Als je ingelogd bent, zie je in het bovenste menu een nieuwe knop: Collecties. Daar vind je verzamelingen van verhalenseries en journalistieke projecten.

Hier vind je alle collecties We blijven deze pagina updaten met nieuwe verzamelingen. Ook linken we vanuit verhalen die onderdeel maken van een collectie naar het collectieoverzicht. Zo plaatsen we onze journalistiek voor je in een grotere context. Bekijk onze schatkamer

2. Meer samenhang

Vaak is één verhaal niet genoeg om een onderwerp volledig recht te doen; daarom schrijven correspondenten vaak meerdere verhalen die steeds een ander aspect van een onderzoek belichten. Collecties maken het niet alleen makkelijker voor je om die artikelen terug te vinden, ze laten ook de samenhang tussen de verschillende verhalen zien.

Als je bijvoorbeeld voor het eerst een interview met een onzekere werkende leest, is het goed om ook het stuk over de achterliggende problematiek op de arbeidsmarkt te lezen, en de portretten in te halen van andere die correspondent Dick Wittenberg in de afgelopen maanden heeft geschreven. Die vind je makkelijk via de collectie ‘Alledaagse Helden.’

Zo hopen we de journalistieke onderzoeken van onze correspondenten inzichtelijker te maken en van een bredere context te voorzien.

3. Makkelijker series volgen

Door de Collecties kun je lopende series ook makkelijker volgen.

Geniet je bijvoorbeeld altijd van David Van Reybroucks loftuitingen? Klik in zijn op ‘Collectie volgen.’ Dan ontvang je elke keer als er een nieuwe aflevering verschijnt een mailtje.

Wat vind je van de Collecties?

Onze site is nooit af. Daarom zijn we heel benieuwd of je de Collecties goed vindt werken en wat we eventueel kunnen doen om deze nieuwe functie te verbeteren. Laat het hieronder weten in de bijdragen, of stuur een mailtje naar post@decorrespondent.nl. Suggesties voor nieuwe collecties zijn ook zeer welkom.

Dan gaan wij ondertussen door met het ordenen en openstellen van onze schatkamer!

PS Heb je deze twee verbeteringen ook gezien?

Soms zie je een interessant verhaal, maar heb je niet direct tijd om het te lezen. Met onze nieuwe ‘Herinner mij later’-functie kun je jezelf een e-mailherinnering laten sturen om het stuk alsnog te lezen. Klik daarvoor op het wekkertje dat bij elk verhaal staat en kies wanneer je herinnerd wilt worden.

Luister je bijvoorbeeld het liefst op zaterdagochtend naar de Goede Gesprekken van Lex Bohlmeijer? Klik dan als je een nieuwe podcast ziet verschijnen op ‘Herinner mij later’ en selecteer

Gebruik je om stukken later te lezen een app als Pocket of Instapaper? Dan hebben we ook goed nieuws voor je.

Vroeger zagen onze artikelen er niet goed uit in die apps. De bronnen stonden bijvoorbeeld in de lopende tekst. Maar dankzij onze developers zien onze stukken er net zo duidelijk uit als op de site.

Veel lees-, kijk- en luisterplezier!