Beste leden, we hebben heel goed nieuws: zojuist meldde het dertigduizendste lid zich aan! 

Op 18 maart 2013 kondigde hoofdredacteur Rob Wijnberg in De Wereld Draait Door aan dat hij 15.000 leden nodig had om De Correspondent te kunnen starten. We hadden niet durven hopen dat we dat aantal binnen een jaar zouden verdubbelen. Dankzij jullie kunnen we op deze advertentievrije site onafhankelijke journalistiek blijven bedrijven. 

Tegelijkertijd zijn we er nog lang niet. In september lopen de eerste af en het is natuurlijk heel spannend hoeveel van jullie lid blijven. Destijds investeerden jullie immers in een idee, en niet in de publicatie die het uiteindelijk geworden is. We hopen dat De Correspondent de richting ingaat die jullie ook voor je zagen. Laat ons vooral weten wat er beter kan.

Wat gaan we de komende maanden doen?

Ten eerste gaat hoofdredacteur Rob Wijnberg op zoek naar nieuwe vaste correspondenten. Onze correspondent Cultuur Nina Polak was eerst freelance-correspondent, maar is nu tot onze grote vreugde onderdeel geworden van de vaste redactie. Verder staan een correspondent Voedsel en een correspondent Zorg bovenaan onze wensenlijst.

Daarnaast lanceren we binnenkort functies waarmee jullie beter je kennis en ervaring kunnen delen. 30.000 leden weten immers meer dan dertig correspondenten. Om een paar voorbeelden te noemen: zo komt er een antwoordknop bij elke ledenbijdrage, kunnen correspondenten goede ledenbijdragen uitlichten in hun tuin en kun je binnenkort achter je naam ook een expertise zetten. Ben je ergens deskundige in, bijvoorbeeld door je beroep, studie of ervaringen? Binnenkort kun je dat de correspondenten en andere leden ook laten weten.

Jullie lazen 1,8 miljoen keer een artikel

Laten we afsluiten met nog meer mooie cijfers. Sinds de lancering op 30 september schreven jullie in totaal 29.000 reacties, deelden jullie 103.000 keer een artikel met vrienden en lazen jullie in totaal 1,8 miljoen keer een artikel.

We zijn ontzettend trots dat we met jullie dit avontuur zijn aangegaan. 

Voor wie nog geen lid is: sluit jij je ook aan bij onze beweging? Bedankt voor het lezen van dit verhaal! We zijn ontzettend blij dat 30.000 mensen lid zijn geworden, maar tegelijkertijd zijn we er nog lang niet. Steun daarom onze onafhankelijke journalistiek: het kost maar een minuut, je krijgt meteen toegang tot de hele site en ontvangt dagelijks nieuwe verhalen. Ja, ik doe mee