Spring naar inhoud

Het Dankboek wint de prestigieuze internationale Red Dot Award

De uitreiking vindt op 26 oktober in Berlijn plaats. Ik ben ontzettend blij met deze prijs, omdat deze heel goed bij de missie van het Dankboek past. Want het Dankboek is een boek dat je niet alleen kunt lezen, maar ook dagelijks kunt gebruiken.

Ontwerpstudio Momkai paste hier het design van het boek op aan. Het heeft een leeslint, goed schrijfpapier en nadat je het boek gelezen hebt, kun je het rode omslag van de harde stoffen kaft halen en is het echt jouw boek.

Veel zelfhulpboeken bieden je allerlei lessen, maar geen handvatten om deze in het dagelijks leven toe te passen. In het Dankboek kun je dagelijks opschrijven waar je dankbaar voor bent. Door dit ritueel ervaar je volgens talloze onderzoeken meer voldoening en dankbaarheid.

Daarom vind ik het geweldig dat het als gebruiksvoorwerp zo’n toonaangevende onderscheiding voor productontwerp heeft gekregen.

Er liggen inmiddels twaalfduizend exemplaren van het Dankboek verspreid over nachtkastjes in Nederland. En dankzij Momkai ziet dat er prachtig uit.

Gebruik jij het Dankboek ook? Zo ja, dan ben ik heel benieuwd hoe het je bevalt!

Bekijk het Dankboek Lees hoe een dankbare houding je gezonder, gelukkiger én socialer kan maken
In onze gezamenlijke podcast vertelt ontwerper Harald Dunnink het blijde nieuws aan me