Hoe groot het Engelse taalgebied is, ondervond onze eigen Rutger Bregman afgelopen week. Het filmpje waarin hij op het World Economic Forum in het Zwitserse Davos de aanwezige miljonairs de maat nam vanwege hun belastingontwijking werd miljoenen keren bekeken.

YouTube
Rutger Bregman over belastingontwijking door de rijken der aarde op het World Economic Forum in Davos.

De Amerikaanse senator Bernie Sanders gaf en deden de rest. Zelfs in Zeeland, waar Rutger geboren is, bleef het niet onopgemerkt: ‘Zeeuw zet multimiljonairs op hun plaats, speech gaat hele wereld over’,

2019: Het jaar waarin The Correspondent werkelijkheid wordt

Het virale filmpje laat zien hoeveel mensen we in potentie kunnen bereiken als we straks met The Correspondent onze journalistiek ook in het Engels kunnen maken en verspreiden.

Nu was er voor jullie als leden geen ontkomen aan op De Correspondent, maar voor wie het toch gemist heeft: eind vorig jaar, tussen 14 november en 14 december, vestigden we een nieuw wereldrecord door samen met 45.888 pionierende leden ruim 2,6 miljoen dollar op te halen voor onze Engelstalige uitbreiding!

Daardoor kunnen we in 2019 ook voor jullie gaan maken.

Over de vorderingen achter de schermen zal ik vanaf nu elke maand een update in het Nederlands schrijven. Wil je vaker op de hoogte gehouden worden, van The Correspondent of voor onze Engelstalige nieuwsbrief.

Dit gebeurde er allemaal in januari

Hoewel de afgelopen maand in het begin vooral in het teken stond van bijkomen, feestvieren en uithijgen, hebben we natuurlijk niet stilgezeten.

Een aantal hoogtepunten op een rij:

Dit kun je de komende tijd van ons verwachten

Intussen zijn we enorm druk met de voorbereiding van de lancering van The Correspondent. Dagelijks hebben we met alle journalisten, ontwerpers, developers, redacteuren en projectleiders op onze redactie brainstorms over grote strategische vragen.

Vragen als: Hoe gaan we in twee talen journalistiek bedrijven? Hoe kunnen we het beste samenwerken met correspondenten die in verschillende tijdzones vertoeven? Hoe voer je vruchtbare gesprekken in twee talen met leden van over de hele wereld?

Ook zijn we bezig met het opstellen van een aantal enquêtes, want we willen ook heel graag jullie input. Welke onderwerpen zien jullie het liefst aan ons platform toegevoegd worden? En welke schrijvers zouden jullie aannemen als het kon? Daarover later meer.

Tot slot: binnenkort kun je ook de officiële lanceerdatumvan The Correspondent verwachten. Houd mijn nieuwsbrief (of die van The Correspondent) in de gaten!

Tot de volgende!

Rob

Crowdfundcampagne The Correspondent haalt 2,6 miljoen dollar op dankzij 45.888 leden uit meer dan 130 landen! We hebben het gehaald! Na een ontzettend spannende crowdfundingmaand is The Correspondent werkelijkheid geworden. Het komende halfjaar gaan we onze redactie uitbreiden en de site gereedmaken voor de Engelstalige lancering, halverwege 2019. Lees het verhaal van Ernst-Jan en mij hier terug Kijken: Mijn boodschap in Davos aan de allerrijksten: stop met filantropie, betaal eens belasting Deze week was ik te gast in Davos op het World Economic Forum. Daar benoemde ik de olifant in de kamer: belastingontwijking. Lees het verhaal van Rutger hier terug