Een plan voor een berg

Nederland lijkt wel een maquette, als je uit het raampje van het vliegtuig kijkt voordat het vliegtuig landt op Schiphol. Spoorbanen en drukke snelwegen. Kaarsrechte akkers en wegen, afgewisseld met strakke vinexwijken. Er zijn weinig plekken in de wereld waar zo efficiënt met de ruimte wordt omgesprongen.

Dat moet ook wel: Nederland is het dichtstbevolkte land van Europa. Hoe kunnen wij nog beter omgaan met de ruimte om ons heen? Misschien gaan wij wel afscheid nemen van de vinexwijken, maar wat komt daar dan voor in de plaats? Is er wel ruimte voor de smaak van het individu in ons drukke landje?

De Correspondent gaat deze maand op zoek naar antwoorden in de provincie Flevoland, waar de maakbaarheid van ons land het meest zichtbaar is. Hiervoor zijn wij op zoek naar initiatieven van Correspondent-leden. Weet jij nog een revolutionair nieuw initiatief in Flevoland? Een nieuwe manier van bouwen of wonen? Nieuwe plannen voor natuurgebieden bijvoorbeeld. Er schijnen zelfs plannen te zijn voor een berg.

Geef een reactie onder het stuk, of stuur een e-mail naar jelle@decorrespondent.nl. Buiten Flevoland kan natuurlijk ook, zet het idee dan op de kaart van Nieuw Nederland, waar elke dag nog steeds nieuwe ideeën binnenstromen. 

Bekijk hier de kaart van het project Nieuw Nederland
Journalist & documentairemaker
Jelle Brandt Corstius