Ronnie heeft zijn huis in de fik gestoken

Dat vond hij makkelijker dan aanzien hoe de politie het zou slopen. Vandaag is het een week geleden dat de stadsnomaden van de rechter te horen kregen dat ze hun grasveld naast de snelweg, ‘’t Landje’, moesten verlaten.

Van het dorp dat ze bouwden, is niets meer over. Alles dat door de nomaden niet snel genoeg van het veld af was gehaald, is gesloopt. Het grasveld ligt nu bezaaid met gebroken glas, bierblikken, gasflessen, jerrycans, huisraad. Een slipper, een portemonnee, een dagboek. Om het verlaten terrein heen rijdt een politiewagen constant rondjes om in de gaten te houden of er echt niemand terugkomt. De nomaden zwierven de afgelopen week rond langs bermen en op parkeerplaatsen. Ze zoeken op dit moment nog steeds naar een nieuwe plek, terwijl de vrede binnen de groep wordt bedreigd door steeds hoger oplopende irritaties onderling.

Binnenkort op De Correspondent: een uitgebreid verslag in woord en beeld van alles wat er is gebeurd sinds de ontruiming.

Lees hier alles over de nomaden en de reden van de ontruiming in het verhaal dat ik eerder over ze schreef. ‘De maatschappij, niets voor mij’
Correspondent Vooroordelen
Vera Mulder