Hagar Jobse

Journalist

Publicaties
Biografie

Zondag kiest Spanje een nieuw parlement. Onze correspondent in Madrid, Hagar Jobse, schreef er een uitstekend en prikkelende analyse over.

Karel Smouter

Correspondent Online dialoog

Demonstranten bezetten het Puerta del Sol-plein in Madrid, ’s ochtends vroeg op 20 mei, 2011. Foto: Pedro Armestre / AFP / Getty Images

Spanje is ontevreden. Maar de straat opgaan wordt lastig

Vijf jaar na het ontstaan van de massale Spaanse protestbeweging 15M wordt er in Spanje nauwelijks meer gedemonstreerd. Sinds een jaar staan hier namelijk flinke boetes op. Kan dat zomaar in een Europees land? En hoe geven de Spanjaarden uiting aan hun onvrede nu aan de straat opgaan een prijskaartje hangt?
Leestijd 7 - 9 minuten
179 × gedeeld
Hagar Jobse
6 december 2015: Pablo Iglesias (midden), leider van de Spaanse Podemos-partij, op campagne in aanloop naar de verkiezingen. Foto: Daniel Ochoa de Olza / Hollandse Hoogte

Morgen stemt Spanje. Wint Podemos?

In januari was de nieuwe partij Podemos ineens de grootste partij van Spanje. Nu is een overwinning bij de parlementsverkiezingen morgen niet meer zo vanzelfsprekend. De partij moet hard strijden voor een derde plek. Zijn de Spanjaarden hun geloof in Podemos verloren? Een analyse.
Leestijd 7 - 9 minuten
121 × gedeeld
Hagar Jobse