Jurgen Tiekstra

journalist

Publicaties
Biografie

Jurgen Tiekstra is een journalist die met veel zorg de mensen die hij interviewt tot hun recht laat komen. Voor De Correspondent maakt hij een serie over hoe het migrantengroepen vergaat in Nederland.

Karel Smouter

Correspondent Online dialoog

Van links naar rechts: Zelim Mesidov, Sofija Fokeeva, Nikita Ananjev en Anastasia Gaasenbeek. Foto: Heidi de Gier (voor De Correspondent)

Zo splijt Poetin de 30.000 Russen die in Nederland wonen

De kranten staan vol met verhalen over de weg die migranten afleggen voor ze hier komen. Maar hoe is het om migrant in Nederland te zijn? We brengen verschillende groepen samen aan een tafel. Vandaag: vier Russische Nederlanders. Voelen zij zich hier thuis, en wat bindt en splijt de Russische gemeenschap?
Leestijd 10 - 13 minuten
215 × gedeeld
Jurgen Tiekstra
Foto: Heidi de Gier (voor De Correspondent)

Dit is het Nederland van de 39.000 Somaliërs

De kranten staan vol met verhalen over de weg die migranten afleggen voor ze hier komen. Maar hoe is het om migrant in Nederland te zijn? We brengen verschillende groepen samen aan een tafel, voor een maaltijd op onze redactie. Vandaag: vier Somalische Nederlanders. Voelen zij zich hier thuis?
Leestijd 10 - 13 minuten
245 × gedeeld
Jurgen Tiekstra
Foto: Heidi de Gier (voor De Correspondent)

Dit is het Nederland van 44.000 Afghanen

Hoe is het om migrant in Nederland te zijn? We brengen verschillende groepen samen aan een tafel, voor een maaltijd op onze redactie. Vandaag: vier Nederlandse Afghanen met elkaar in gesprek. Ik tekende het gesprek op.
Leestijd 10 - 13 minuten
314 × gedeeld
Jurgen Tiekstra