Spring naar inhoud

Kom naar De Correspondent-tent op het Lente Kabinet Festival

Iedere maand een Correspondent-avond organiseren, dat deden we al een tijdje. Maar een heuse Correspondent-tent opzetten: dat was nieuw voor ons.

Toch is dat precies wat we gaan doen op het Lente Kabinet Festival in Oostzaan. Het Lente Kabinet, op zaterdag 31 mei in natuurgebied ‘t Twiske, is een klein, gezellig dagfestival met kunst en muziek (variërend van funk en soul tot disco en house). En met een Correspondent-tent dus.

In die tent organiseren wij een namiddag lang een inhoudelijk programma, gebaseerd op het thema van het festival: Nostalgie & Toekomst. Ondergetekende zal een korte inleiding geven over hoe nostalgie - verlangen naar het verleden - in de hedendaagse mediacratie constant wordt aangewakkerd door ons een plaatje van de werkelijkheid voor te schotelen dat ons geloof in vooruitgang ondermijnt.

En wie anders dan onze eigen correspondent Vooruitgang Rutger Bregman kan beter uitleggen dat het tijd is dat verlangen te doorbreken: hij zal ons vertellen hoe we weer kunnen dromen van een rooskleurige toekomst. Een lesje utopisch denken dus.

Niet alleen Rutger en ik zullen op het festival te vinden zijn. Ook cultuurcorrespondent Nina Polak geeft acte de présence, samen met schrijfsters Niña Weijers, Ellen Deckwitz en Shira Keller, allen verbonden aan hét literaire tijdschrift van Nederland: Das Magazin. Zij zullen op het podium jouw levensverhaal tot een heuse literaire vertelling verheffen.

Wij zouden het natuurlijk ontzettend leuk vinden als jullie, onze leden, ook op het Lente Kabinet Festival aanwezig zullen zijn. Om dat extra aantrekkelijk te maken biedt het Lente Kabinet de festivalkaartjes voor jullie met korting aan. Via onderstaande link kun je met 10 euro korting (voor 29 euro in plaats van 39 euro) de kaarten bestellen. Hopelijk zien we jullie daar!

Hier kun je de kaarten met korting bestellen Hier vind je meer informatie over het Lente Kabinet Festival En vergeet vooral niet je alvast in te lezen in de tuin van Rutger!
Oprichter