Komt er ook een app van De Correspondent?

Die wens hebben wij wel, al moet daarbij worden aangetekend: apps bouwen voor alle platforms zoals Android, iOS en Windows (en als we het doen, dan willen we geen systemen uitsluiten) is ontzettend kostbaar. Tegelijkertijd zouden we voor hetzelfde geld ook héél erg veel kunnen verbeteren aan onze huidige site. Denk aan: betere reactieformulieren, meer multimediale verrijking, nieuwe correspondenten.  Het is dus een afweging, waarbij de vraag wat het meeste prioriteit heeft nog niet door ons is beantwoord. Op dit moment is er sowieso niet genoeg budget voor, overigens.   

Ik kan niet inloggen! Wat is er aan de hand?

Er waren in het begin inderdaad wat inlog-problemen. Die zijn gelukkig nu weer opgelost.  Zonder al te veel in technische details te willen treden: het betrof een caching-probleem op onze servers.

Waarom kan ik niet ingelogd blijven?

Dat probleem is nog niet opgelost, maar we verwachten dat het niet lang meer kan duren. Als het goed is, onthoudt de site wel je gegevens, dus het is een kwestie van een druk op de knop.

Waarom kan je comments niet aanpassen?

Dat is een functie die we snel zullen verbeteren. Daarnaast kun je binnenkort ook witregels en klikbare links toevoegen. We willen sowieso de mogelijkheden van het bijdragenveld onderaan artikelen flink uitbreiden, bijvoorbeeld met sorteermogelijkheden en wellicht ook aparte vormen voor verschillende soorten bijdragen (zodat je bijvoorbeeld snel een taalfoutje kan melden, zonder dat het tussen alle andere bijdragen komt te staan).

Krijgt De Correspondent ook een overzicht van alle artikelen?

In de toekomst misschien, maar het heeft niet onze prioriteit. Lees in de tuin van uitgever Ernst-Jan Pfauth

 Waar is Joris Luyendijk gebleven?

Zoals in ons wervingsfilmpje en op onze crowdfundingsite stond vermeld, is Joris onze inspiratiebron voor het type journalistiek dat wij willen bedrijven en adviseert hij ons ook regelmatig hoe dat te doen. Toch is bij sommige leden de indruk ontstaan dat Joris voor ons zou gaan schrijven. Dat rekenen we onszelf aan: we hadden misschien nog duidelijker moeten maken dat dat niet het geval was (al hebben wij het zelf nooit beweerd). Joris gaat nu beginnen aan een nieuw boek over de financiële sector. Wat hij daarna gaat doen, heeft hij nog niet besloten. Als we door blijven groeien, hopen we hem natúurlijk over te halen iets voor ons te gaan doen.

Kan je ook per maand betalen?

Dit staat hoog op onze prioriteitenlijst: de mogelijkheid om 5 euro per maand te betalen voor een lidmaatschap in plaats van 60 euro voor het hele jaar. Dat vereist een paar technische aanpassingen aan ons betaalsysteem, waar we nu hard aan werken.  Wanneer deze mogelijkheid er komt, weten we nog niet precies, maar we hopen zo snel mogelijk.

Kan je ook een proefabonnement op De Correspondent nemen?

Het korte antwoord: nee, dat kan niet. Het iets langere antwoord: om kwaliteitsjournalistiek te kunnen bedrijven, is het ontzettend belangrijk - van levensbelang zelfs - dat je enige zekerheid hebt over inkomsten op een langere termijn. Goede journalisten aantrekken, investeren in een geweldige site, onderzoekprojecten starten: het wordt allemaal veel moeilijker als het aantal leden iedere maand enorm zou fluctueren.  Daarom hebben we er bewust voor gekozen alleen jaarlidmaatschappen aan te bieden. Daarmee geven jullie, leden, ons een langetermijnperspectief die zo belangrijk is voor de kwaliteit van onze journalistiek. Je kunt, als niet-lid, overigens wel artikelen lezen die vrienden - die wel lid zijn - met jou delen. Dat zou je een soort proefabonnement kunnen noemen.