Spring naar inhoud

Correspondent Maite Vermeulen genomineerd voor Talent van het Jaar!

Het is de meest prestigieuze prijs in de Nederlandse journalistiek: de Tegel. En het is de leukste categorie van de prijs: Talent van het Jaar. Onze correspondent Maite Vermeulen (26) is voor deze prijs genomineerd.

Maite heeft een stormachtig jaar achter de rug. Als correspondent Conflict & Ontwikkeling reisde ze maar liefst achttien (!) landen af, alwaar ze op geheel eigen wijze verslag deed van - onder andere - de handel in asielzoekers, de poreuze grenzen van Europa en de tot optimisme stemmende ontwikkelingen in Afrika.

Ze bouwde daarnaast een indrukwekkend dossier op over noodhulp, schreef enkele meeslepende reportages over de schrijnende omstandigheden waarin Europa haar vluchtelingen opvangt en liet lokale Afrikaanse journalisten in woord en beeld publiceren in haar tuin.

Ook bracht Maite een gevoelige onthulling: aan de vooravond van de inzamelingsactie voor slachtoffers van ebola, liet zij zien hoe de organisatie achter Giro555 een vernietigend intern rapport over de inefficiënte verdeling van hulpgelden onder tafel had gehouden.

In de categorie Talent zijn verder Anne de Blok (Follow The Money, Brandpunt) en Willem Feenstra (de Volkskrant) genomineerd. Op 13 april wordt de uitslag bekendgemaakt.

Hier vind je meer informatie over De Tegel En hier vind je alle stukken van Maite terug Hier spreekt Maite een uur lang met Kunststof over haar nominatie, haar werk en... Korfbal:
Oprichter