Correspondent Vooruitgang Rutger Bregman schrijft er vaak over: De afgelopen dagen merkte ik dat als geen ander in mijn inbox.

Tientallen mails stuurden jullie mij, na het lezen van mijn stuk over hoe tegen de aanvallen van Donald Trump op de democratie. Ik pleit daarin onder andere voor nieuwe verdienmodellen voor traditionele media: niet gebaseerd op advertenties, maar op basis van abonnees.

Het stuk zette mensen die nog geen lid waren van De Correspondent massaal aan een lidmaatschap te nemen: in de afgelopen drie dagen kregen we er meer dan duizend (!) leden bij!

Heel veel leden mailden mij ook nog met de vraag: kan ik niet iets meer betalen voor mijn lidmaatschap?

Maar daar bleef het niet bij. Want heel veel leden mailden mij ook nog met de vraag: kan ik niet iets meer betalen voor mijn lidmaatschap? Nu zijn wij bewust zo goedkoop mogelijk - 6 euro per maand of 60 euro per jaar -, omdat we graag toegankelijk willen zijn voor zoveel mogelijk mensen. Maar tegen een extra donatie zeggen wij natuurlijk geen nee.

Met deze donaties kunnen we namelijk belangrijke extra projecten realiseren, zoals een correspondent op dure reizen naar het buitenland sturen, of samenwerkingen op touw zetten met andere media. Om de ontwikkelingen in de Verenigde Staten gezamenlijk in kaart te brengen bijvoorbeeld.

Dus hebben we het mogelijk gemaakt je lidmaatschapsgeld te verhogen met een periodieke donatie. Ben je maandlid, dan kun je maandelijks doneren; ben je jaarlid, dan kan dat jaarlijks. Aan iedereen die dat van plan is: namens ons allemaal heel erg bedankt. Jullie maken onafhankelijke journalistiek mogelijk in een tijd dat de nood daaraan groter is dan ooit!

En dat vertrouwen van Rutger in de mens blijkt dus niet uit de lucht gegrepen.

Wil je een donatie bij je lidmaatschap doen? Als lid van De Correspondent kun je hier een periodieke donatie doen. Heel erg bedankt voor je extra steun!

(PS: Meer journalistiek steunen? Zelf doe ik dat graag via krantenkiosk en