Spring naar inhoud

Maak kennis met jullie nieuwe correspondent Muziekindustrie!

Trots en blij zijn we met onze nieuwste getekende aanwinst in het correspondentenoverzicht: vanaf vandaag kun je Rufus Kain volgen als jouw vaste correspondent Muziekindustrie.

Rufus kwam vorig jaar bij De Correspondent in het kader van het Correspondent College, een cursus voor mensen met weinig journalistieke ervaring of een carrière buiten de journalistiek.

Direct waren wij onder de indruk van zijn talent, leergierigheid én kennis van zaken. Want de muziekindustrie is hem niet onbekend: naast cultureel antropoloog is Rufus ook zélf muzikant. Hij kent de muziekwereld van binnenuit en heeft een groot netwerk.

En, zo ontdekten wij al snel: daar valt heel veel interessants over te leren. Over hoe weinig verdiensten artiesten overhouden aan hun grootste hits bijvoorbeeld. Of over muziekuitgeverijen die achter de schermen alle macht in handen hebben. En over culturele toe-eigening in de wereldmuziek.

Met jullie wil Rufus nu als correspondent Muziekindustrie de fascinerende wereld achter onze Spotify-hits, popfestivals en radioprogrammering ontleden en kritisch bevragen. Zoals vandaag: waarom zijn er eigenlijk zo weinig vrouwen te horen op 3FM en Pinkpop? En op andere radiostations en festivals?

Wil je geen update van Rufus missen? Meld je dan vooral ook even aan voor zijn wekelijkse nieuwsbrief! Veel lees- (en in dit geval ook: luister-)plezier gewenst!

Lees hier het laatste verhaal van Rufus Lees hier al zijn verhalen voor De Correspondent terug En meld je hier aan voor Rufus’ nieuwsbrief
Illustratie: Cléa Dieudonné
Oprichter